برد رزبری پای چیست

معرفی برد رزبری پای | Raspberry Pi چیست؟

برد رزبری پای ( Raspberry Pi با تلفظ رزبری پای) یک مینی کامپیوتر طراحی شده روی یک برد است. کامیپوتری که کارهای بسیار خارق العاده ای را می‌توان با انجام داد. در صورتی که در مورد سیستم عامل این بردها سوالی دارید می توانید از مقاله آموزشی معرفی سیستم عامل برد رزبری پای استفاده کنید. در واقع برد رزبری پای یک کامپیوتر کوچک است که در کشور انگلستان در سال ۲۰۱۰ میلادی و با هدف ارائه‌ی یک کامپیوتر هوشمند با قیمت بسیار پایین تولید شد. این برد بسیار کوچک‌تر از یک PC یا لپ تاپ است. نکته جالبی که در مورد برد رزبری پای وجود دارد این است که سایز این بردها در سایز یک کارت اعتباری است که با این وجود قابلیت های زیادی برای شما فراهم می کند. قیمت آخرین مدل این بردها چیزی حدود 175 هزار تومان است.

برد‌ رزبری پای در انواع مختلف موجود می‌باشد. شما باید درباره انواع مختلف این بردها آشنایی کامل پیدایی کنید تا خرید اشتباهی را انجام ندهید و متناسب با نوع نیاز خود به تهیه این کامپیوتر کوچک اقدام کنید.

3 نسخه از این رایانه ساخته شده است که قیمت نسخه zero 5 دلار بوده است که به عنوان ارزانترین برد الکترونیکی در جهان شناخته می شود! قیمت نسخه های اول و دوم برد رزبری پای به ترتیب 25 و 35 دلار امریکاست.

در حالت کلی برد رزبری پای به 2 دسته کلی تقسیم می شود که بر اساس میزان رم و واسط هایی که برای برد تعبیه شده است تقسیم می شوند.

دسته بندی نوع A

رزبری هایی که در این دسته قرار می گیرند دارای قیمت های کمتری هستند و همچنین دارای واسطهای کمتری و همچنین رم کمتری هم هستند.

رزپری چای

دسته بندی نوع B

رزبری های موجود در اینه دسته شامل واسط های بیشتری مانند GPIO و USB‌ هستند. در نتیجه دارای قیمت بیشتری هم هستند. همچنین این مدل دارای درگاه ایترنت هم هست در حالی که مدل  A‌این ویژگی را دارا نیست.

مدلها‌ی قدیمی این برد در نسخه‌های A و B به بازار عرضه شدند. و مدل‌های جدید آن با نام‌های +A و +B هم اکنون در سرتاسر دنیا به فروش می‌روند.

مدل B

رزپری پای مدل B

مدل +B

رزپری پای مدل B+

طراحی‌ برد رزبری پای ۲ و ۳

رزبری پای ۳ از نظر طراحی و پیاده سازی دقیقا مشاهده رزپری پای ۲ مدل B می‌باشد. همانطور که در تصویر زیر مشاهده می‌کنید این کامپیوتر دارای یک برد PCB سبز رنگ به همراه کانتکتورها است. حتی این طراحی اینقدر نزدیک به هم می‌باشد که شما می‌توانید از کاور و کیس مربوط به رزپری پای ۲ در رزپری پای ۳ استفاده کنید.

نسل 2

رزپری پای نسل 2

نسل 3

رزپری پای

اتصالات برد رزبری پای ۲ و ۳

از نظر اتصالات هر دو ورژن دقیقا مشابه یکدیگر می‌باشند. این امکانات در ورژن ۳ شامل ۴ پورت USB 2.0، کانکتور اترنت، پورت HDMI و یک محفظه نگه‌داری microSD کارت می‌باشد. این امکانات در ورژن ۲ هم وجود داشتند. هر چند وجود ماژول وایرلس و WiFi و BlueTooth در رزپری پای ۳ یک ویژگی بسیار قدرتمند و برتری نسبت به رسپبری پای ۲ ایجاد کرده است. از طرفی هر دو ورژن دارای پین‌های GPIO و رابط کاربری دوربین هستند.

سخت افزار برد رزبری پای ۲ و ۳

از نظر سخت افزاری رزپری پای ۳ بسیار پیشرفته تر از ورژن ۲ آن می‌باشد به گونه‌ای که در رزبری پای ۲ پردازنده مرکزی یا CPU چهار هسته‌ای ۹۰۰ مگاهرتز وجود داشت درحالیکه در ورژن ۳ یک CPU چهار هسته‌ای ۱.۲ گیگاهرتز نصب شده است. هر دو ورژن رمی معادل ۱ گیگابایت داشته و از نسل چهارم CPU های VideoCore استفاده می‌کنند. بنابراین CPU ورژن ۳ علاوه بر اینکه ۳۰۰ مگاهرتز افزایش داشته، معماری آن از Coterx-A7 به Cortex-A53 ارتقاء پیدا کرده است. این معماری از ۳۲ بیت به ۶۴ بیت تغییر و عملکرد سرعت کلاک دستگاه را افزایش داده است. همچنین از نظر GPU، هر دو دارای IC VideoCore IV هستند اما رزپری پای ۲ در ۲۵۰ مگاهرتز کلاک می‌زند درحالیکه در ورژن ۳ آن این مقدار به ۴۰۰ مگاهرتز می‌رسد.

دیدگاه ها بسته شده اند.