Node-Red را به طور کلی می توان محیط ویرایشی بصری در نظر گرفت که به صورت متن باز است. از این محیط برای اتصال اجزای مختلف از طریق سیم به بکدیگر استفاده می شود و به راحتی می توان پروژه های اینترنت اشیا را توسط آن پیاده سازی کرد.
در واقع با استفاده از روش شما بدون اینکه نیازی به کد نویسی داشته باشید می توانید کاری کنید که اجزای مختلف برنامه شما و یا سیستم شما با یکدیگر صحبت کنند. بنابراین با استفاده از این روش شما نیاز چندانی به دانش برنامه نویسی ندارید.
این سیستم شامل یک سری اصطلاحا “گره” است که در واقع همان ایکون های مورد استفاده شما هستند. با استفاده از گرفتن و کشیدن آنها به صفحه اصلی می توانید آن ها را به یکدیگر متصل کنید. در واقع با استفاده از اتصال سیمی شما کاری می کنید که قسمت های مختلف برنامه شما با یکدیگر صحبت کنند.
هر یک از این گره ها کارآیی خاصی دارند و گزینه های مختلفی را به شما ارائه می دهند. به عنوان مثال شما با استفاده از نود دیباگ به راحتی می توانید متوجه شوید در برنامه شما چه اتفاقی می افتد و یا پین های ورودی – خروجی رزبری پای را به راحتی بخوانید.
به عنوان مثال شما در نظر بگیرید که با استفاده از حساب کاربری توییتر می توانید متوجه شوید که موقعیت شما کجاست و وضعیت آب و هوا چگونه قرار است باشد. با استفاده از Node-Red شما به راحتی می توانید این کار را انجام دهید. برای انجام این کار به عنوان مثال می توانید از نودهای زیر استفاده کنید:
با استفاده از برنامه ای که نام آن MQTTitude است موقعیت مکانی شما به Node-Red فرستاده می شود.
با استفاده از نود function ساختار اصلی پیام توییتر شما ایجاد می شود.
با استفاده از نود Forecast موقعیت مکانی و آب و هوا گرفته می شود.
داده های دریافتی با استفاده از یک نود function دیگر به فرمت پیام توییتر در می آیند.
در نهایت پیام به نود Tweet فرستاده می شود و در واقع برای شما ارسال شده است.
اگر توجه کرده باشید انجام این کار بیشتر از چند دقیقه طول نمی کشد. و برای انجام این کار نیازی نبود شما از بسیاری از قوانین برنامه نویسی اطلاعی داشته باشید.
در صورتی که می خواهید با این نرم افزار اولین پروژه خود را ایجاد کنید می توانید از آموزش نمایش Hello World با استفاده از Node Red در رزبری پای استفاده کنید.