تکنولوژی ( RFID ) یا همان ” Radio Frequency Identification “ و تکنولوژی NFC یا ” Near Field Communication “ هر دو به عنوان ارتباط هایی در نظر گرفته می شوند که بدون سیم بر قرار می شوند. به این معنا که این دو نوع ارتباط برای ارسال داده به هیچ ارتباط فیزیکی و خط انتقال نیاز ندارند.
NFC را می توان زیر مجموعه ای از RFID در نظر گرفت. RFID سعی می کند تا با استفاده از امواج رادیویی ارتباط بین اشیا و یا انسان را برقرار کند. این فناوری در واقع در دستگاهی استفاده می شود که مسئولیت شناسایی را به عهده دارد. برای اینکه به هر وسیله ای هویتی اختصاص دهیم از برچسب هایی تحت عنوان برچسب RFID استفاده می شود.
این سیستم از امواج رادیویی استفاده کرده و در هر دو حالت فعال(Active) و غیرفعال(Passive) عمل می کنند. به طور معمول فاصله عملکردRFID و NFC متکی بر فرکانس دستگاه و نوع ارتباط می باشد. وقتی RFID اطلاعات را در حالت فعال(Active) جابجا می کند، می تواند در مسافتی بیش از ۱۰۰ متر فعالیت کند در حالی که همین عدد در حالت غیرفعال(Passive) به ۳ متر می رسد. منظور از حالت فعال(Active) آن است که از توان الکتریکی تولیدی خود استفاده می کند، و منظور از حالت غیرفعال(Passive) آن است که از منبعی دیگر برای دریافت توان لازم بهره می برد.
تفاوت RFID و NFC :
- هم RFID و هم NFC هر دو، دو فناوری ارتباطی هستند که در حالت های غیرفعال و فعال برای جابجایی اطلاعات کاربرد دارند.
- RFID می تواند در هر فرکانسی استفاده شود اما NFC فقط در فرکانس 13.56 مگاهرتز کار می کند.
- RFID از فرکانس رادیویی برای ارتباط بهره می برد، این درحالی است که NFC نوع تعمیم یافته ی RFID است.
- RFID می تواند در حالت فعال(Active) در مسافت های طولانی مانند ۱۰۰ متر عمل نماید که این از لحاظ امنیتی تا حدودی امکان سرقت اطلاعات را فراهم می کند، اما در NFC محدوده ارتباطی در حدود چند سانتی متر است، به همین دلیل آن را ” تکنولوژی امن “ و یا ” Safe Technology “ می نامند.
این 2 فناوری را می توان از طریق برد های رزپری پای داشت. برای اطلاع بیشتر می توانید از آموزش NFC و RFID با استفاده از بردهای رزبری پای استفاده کنید.